Total vizitatori  022312  

Home    IMC   Blaj   Conducerea    Personal    Elevi    Performante    Regulamente    Baza materiala    Colaborari    Publicatii    Alte structuri    


 


  COLEGIUL NAŢIONAL
INOCHENTIE MICU CLAIN
BLAJ

   Noutati - detalii
 La Colegiul National ,,I. M. Clain” Blaj au debutat activitatile din cadrul Centenarului UNIRII

postat la data de:  04.12.2017

Programul privind sarbatorirea ,,Centenarului Romaniei Mari” (1918-2018) a debutat la Colegiul National ,,I. M. Clain” Blaj, director prof. Ioan Tomoiaga, cu o serie de activitati educative destinate prescolarilor: ,,Romania-i tara mea!” - videoproiectie despre simbolurile nationale, ,,Drag mi-e jocul romanesc!” – invatarea dansului popular si prezentarea acestuia parintilor, precum si realizarea unei expozitii cu lucrari practice si artistico-plastice, intitulate ,,Cadouri pentru tara mea”, in cadrul carora au fost implicate toate cadrele didactice din gradinita. Elevii din ciclul primar, clasele a IV-a A si B, coordonati de doamnele invatatoare Furca Felicia si Harceaga Adriana au desfasurat un proiect tematic Ziua Nationala a Romaniei, avand ca sursa texte literare, iar elevii din clasele I A si I B, sub indrumarea invatatoarelor Benchea Neli si Eugenia Bogdan, au realizat o frumoasa harta a Romaniei.

De asemenea, in data de 29 noiembrie 2017, s-a organizat simpozionul inchinat Zilei Nationale 1 Decembrie 1918 - ,,Idealul Marii Uniri”, desfasurat in CDI-ul scolii. La aceasta activitate au participant elevii din ciclul liceal, indrumati de doamnele profesoare: Lucia Efrim, Nistor Denisa si Lauran Mihaela. Au avut loc dezbateri si referate pe aceasta tema, sustinute de liceeni, printre care s-au remarcat elevele: Veronica Isaila si Birlea Diana, din clasa a XII-a D.


In sala festiva a Colegiului National ,,I. M. Clain” au fost organizate doua expozitii dedicate acestui maret eveniment din istoria poporului roman: prima ii apartine doamnei bibl. Maria Brad ,,Marea Unire oglindita in paginile cartilor” si cea de a doua este realizata de domnul prof. Daniel Voina care, in mod armonios, a realizat din lucrarile elevilor o hora cromatica, avand ca tema simbolul national al tricolorului.


 

Credem ca organizarea unor activitati scolare si extrascolare de Ziua Marii Uniri a romanilor, ce au ca scop pretuirea fata de simbolurile si insemnele nationale, este imperios necesara in vederea dezvoltarii la elevi a sentimentului patriotic si a capacitatii de a constientiza si intelege identitatea culturala nationala in interactiune cu identitatea culturala a Europei si a restului lumii.

 

Purtator de cuvant,

Prof. Claudia Oancea-Raica

 

  La acest anunt nu exista fisiere atasate pentru descarcare!
  
  
  
  

|Harta site|    |Contact|   |Galerie foto|   |Link-uri utile|    |Informatii website|

               

 © Copyright 2008  - I.M. Clain Blaj  -  Toate drepturile rezervate