Total vizitatori  023546  

Home    IMC   Blaj   Conducerea    Personal    Elevi    Performante    Regulamente    Baza materiala    Colaborari    Publicatii    Alte structuri    


 


  COLEGIUL NAŢIONAL
INOCHENTIE MICU CLAIN
BLAJ

   Noutati - detalii
 "Poveste de Craciun" - Serbarea Colegiului National "Inochentie Micu Clain" Blaj

postat la data de:  26.12.2016

Miercuri, 21 decembrie a.c., a avut loc programul artistic al Colegiului National ,,I. M. Clain”  Blaj la Centrului Cultural ,,Iacob Muresianu” din localitate, intr-o atmosfera vesela si emotionanta, specifica Sarbatorilor de iarna cu: oameni de zapada, clinchete de clopotei, miros de brad si murmur de colind.

La acest eveniment au participat cu interes autoritatile locale prin viceprimar, d-na prof. Livia Muresan, alaturi de domnul director, prof. Ioan Tomoiaga, director adj., prof. Rodica Jeican, consilier educativ, prof. Adrian Hetak, diriginti, cadre didactice si parinti.

Pentru inceput prescolarii, indrumati de doamnele educatoare Damian Liliana si Bogdan Eugenia prin momentul ,,Bucuriile iernii in pas de dans” au oferit publicului spontaneitatea si inocenta copilariei.  Elevii din clasa a IV-a B, coordonati de inv. Prihoi Lucretia au pregatit un grupaj de dans si cantece de iarna prin care au transmis bucurie si speranta, vestind Praznicul Nasterii Domnului. Clasele pregatitoare, sub indrumarea doamnelor invatatoare Benchea Neli si Nascu Rodica, au animat atmosfera prin dansurile „Mos Craciun soseste-n oras” si „Uite, omul de zapada!”. Coordonati de doamna invatatoare Furca Felicia, eleii clasei a III-a A au evidentiat tabloul iernii printr-un grupaj de cantece specifice Craciunului, solista: Maria Borcea. Clasa a III-a B, indrumata de inv. Harceaga Adriana a vestit apropierea Craciunului printr-un dans energic, in care totul a prins viata, culoare si sens: „E din nou Carciun!”. Dansurile Ansamblului „Alegria” cu elevii din clasa I B, coordonati de inv. Balu Rodica, au incarcat sufletele spectatorilor de lumina, bunatate si energie. Momente inedite au fost reprezentate de dansurile elevilor de la sectia germana, care, sub indrumarea invatatoarelor Man Georgiana si Mathe Corina au starnit in sala ropote de aplauze.

Cei doi prezentatori in frumoase costume populare, elevii Isaila Veronica si Borsan Ciprian, au incantat publicul prin carisma si prezenta scenica remarcabila.

A doua parte a spectacolului a apartinut elevilor din ciclul gimnazial si liceal. Grupul instrumental „Crescendo”, prof. dirijor Adrian Solomon, a interpretat cu sensibilitate piesele specifice Craciunului, avand ca soliste atat eleve din ciclul gimnazial: Barbulet Andreea, Hasegan Daria, Gizdavu Catinca, Vintila Maria, Polgar Naomi, Pinca Mireya, cat si eleve din ciclul liceal: Maier Paula, Vintila Ioana, Denes Denisa. Dupa acordurile impresionante ale muzicii, atmosfera a fost intretinuta de majoretele colegiului, coordonate de prof. Efrim Lucia. Colindul strabun a fost adus pe scena de grupul  coral indrumat de prof. Borsan Mariana si pr. Borsan Lucian. Aceeasi bucurie crestineasca a fost transmisa si de elevii coordonati de prof. Ganta Dorina, care au interpretat emotionante colinde. Prof. diriginte Florea Emil si elevii clasei a VIII-a A au prezentat un obicei de Craciun ,,Colind la casa gazdei”. Un moment umoristic de calitate l-a reprezentat sceneta - Poveste de Craciun in care au fost implicati elevi cu talent actoricesc din clasa a XI –a D, sub atenta indrumare a prof. dirig. Oancea-Raica Claudia.

Seara s-a incheiat in aplauzele publicului, fiecare punct din spectacolul elevilor de la Colegiul National ,,I. M. Clain” Blaj, contribuind la crearea unei minunate ,,povesti” de Craciun.

 

Purtator de cuvant,

Prof. dr. Claudia Oancea-Raica

 


  La acest anunt nu exista fisiere atasate pentru descarcare!
  
  
  
  

|Harta site|    |Contact|   |Galerie foto|   |Link-uri utile|    |Informatii website|

               

  Copyright 2008  - I.M. Clain Blaj  -  Toate drepturile rezervate