Total vizitatori  005010  

Home    IMC   Blaj   Conducerea    Personal    Elevi    Performante    Regulamente    Baza materiala    Colaborari    Publicatii    Alte structuri    


 


  COLEGIUL NAŢIONAL
INOCHENTIE MICU CLAIN
BLAJ

   Noutati - detalii
 Manifestarea cultural-artististica ,,Porni Luceafarul…”

postat la data de:  16.01.2017

In fiecare an Blajul, cunoscut sub denumirea eminesciana ,,Mica Roma”, cinsteste memoria ,,poetului nepereche” Mihai Eminescu prin organizarea manifestarii cultural-artististice ,,Porni Luceafarul…”, desfasurata sub auspiciile ASTREI. Datorita initiativei doamnei prof. Silvia Pop, presedinta Asociatiunii ASTRA, Despartamantul ,,Timotei Cipariu” Blaj, in data de 13 ianuarie a.c, a avut loc aceasta manifestare omagiala, avand ca parteneri Primaria Municipiului Blaj si Colegiul National ,,I. M. Clain”.

                         Manifestarea a debutat la ora 12.00 cu o depunere de coroane si jerbe de flori la Bustul poetului Mihai Eminescu din Piata 1848. A urmat un moment poetic sustinut de elevi ai Scolilor Gimnaziale: „Petru Pavel Aron”, „Simion Barnutiu” si „Ioan Micu Moldovan” din Blaj. La ora 13.00, in fata Statuii lui Mihai Eminescu a avut loc un Te Deum oficiat de pr. ortodox Nicolae de la Rosia de Secas. Momentele lirice sustinute de membri ai Societatii de lectura ,,Radu Brates” si de elevi ai Cercului ASTRA de la Colegiul National „I. M. Clain” Blaj au fost coordonate de doamnele prof. Claudia Oancea-Raica si prof. Carmen Simu . Eleva Jessi Ciorcovean a recitat cu emotie poezia Dor de Eminescu, apartinand poetului Adrian Paunescu, Daria Simu a interpretat un fragment din Luceafarul, iar eleva Iszabella Pataky, poezia La steaua. Elevele din clasa a XI-a: Veronica Isaila, Ioana Barna, Cristiana Jeler si Bianca Avram au reusit sa capteze atentia si sa sensibilizeze publicul prin interpretarea melodica a creatiilor eminesciene Peste varfuri si Lacul. La final, doamna prof. Silvia Pop a realizat o calda evocare a geniului eminescian, amintind legatura tainica si profunda a poetului national cu spiritualitatea Blajului.

                         

 

  Adresam calde multumiri si felicitari organizatorilor acestei manifestari, colaboratorilor si partenerilor, dar si tuturor celor prezenti: d-na viceprimar, prof. Livia Muresan, director Ioan Tomoiaga, director adj. Ioan Latiu, prof. Ana Hinescu, vicepresedinte Astra, prof. Ion Pop, tuturor preotilor, cadrelor didactice si elevilor care s-au implicat in realizarea acestei activitati de suflet. prin care dorul de Eminescu a devenit o nevoie spirituala a fiecaruia dintre noi.

 

 

 

 

 

Purtator de cuvant al colegiului,

Prof. dr. Claudia Oancea-Raica

  La acest anunt nu exista fisiere atasate pentru descarcare!
  
  
  
  

|Harta site|    |Contact|   |Galerie foto|   |Link-uri utile|    |Informatii website|

               

 © Copyright 2008  - I.M. Clain Blaj  -  Toate drepturile rezervate