Total vizitatori  005002  

Home    IMC   Blaj   Conducerea    Personal    Elevi    Performante    Regulamente    Baza materiala    Colaborari    Publicatii    Alte structuri    


 


  COLEGIUL NAŢIONAL
INOCHENTIE MICU CLAIN
BLAJ

   Noutati - detalii
 Mihai Eminescu omagiat la Colegiul National ,,I. M. Clain” Blaj

postat la data de:  17.01.2017

Vineri, 13 ianuarie 2017, la Colegiul National „Inochentie Micu Clain” din Blaj omagierea poetului Mihai Eminescu a adus impreuna elevii claselor a II-a A si a III-a A, care coordonati de prof. Natalia Comsa, Felicia Furca si Ana Margina, au realizat un reusit medalion literar-muzical, inchinat marelui poet de la nasterea caruia s-au implinit duminica, 15 ianuarie, 167 de ani.. Versurile poeziilorRugaciune”, „Revedere”, „Ce te legeni”, „La mijloc de codru”, „Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie!”- recitate cu emotie, dar si cantecele inspirate de creatia eminesciana au transformat activitatea intr-o adevarata sarbatoare. Cu acest prilej copiii au realizat o expozitie de carte eminesciana si au aflat date importante despre viata si opera lui Mihai Eminescu. Scopul activitatii a fost de a sensibiliza elevii cu privire la importanta operei si a personalitatii ,,poetului nepereche” al literaturii romane.

Activitatile dedicate lui Mihai Eminescu au continuat si luni, 16 ianuarie, la Centrul de documentare si informare, bucurandu-se de sprijinul doamnei bibliotecare Maria Brad si de prezenta doamnei Rodica Jeican, director adjunct al colegiului. Manifestarea „Eminescu azi” a fost deschisa de doamna Diana Aftenie, profesoara de limba si literatura romana, care a subliniat valoarea de reper a lui Mihai Eminescu in cultura autohtona, precum si actualitatea operei acestuia. Elevi din clasele a VII-a B, a VIII-a B, a XI-a C si a XI-a F, coordonati de profesoarele Codruta Fleser si Ana-Maria Comsa, au adus in atentia participantilor la eveniment diferite valente ale biografiei si operei eminesciene. Astfel, au fost semnalate aspecte inedite din biografia poetului si au fost citite eseuri care au avut ca punct de pornire poezia „Glossa”, eseuri care au propus interesante subiecte de meditatie. O componenta importanta a manifestarii a constituit-o expozitia de grafica si desen, avand ca surse de inspiratie diverse creatii ale poetului national. Expozitia a evidentiat perceptia originala a elevilor asupra operei eminesciene, demonstrand ca aceasta gaseste ecou in constiinta si in inima tinerilor de azi, oferindu-le prilejul de a-si descoperi si valorifica creativitatea. Momentul aniversar s-a incheiat cu interpretarea romantei „Sara pe deal” de catre eleva Coralia Costea, care a reusit sa creeze emotie in sufletele celor prezenti prin frumoasa ingemanare a versului eminescian cu muzica.

 

Purtator de cuvant al colegiului,

Prof. dr. Claudia Oancea-Raica

  La acest anunt nu exista fisiere atasate pentru descarcare!
  
  
  
  

|Harta site|    |Contact|   |Galerie foto|   |Link-uri utile|    |Informatii website|

               

 © Copyright 2008  - I.M. Clain Blaj  -  Toate drepturile rezervate