Total vizitatori  005004  

Home    IMC   Blaj   Conducerea    Personal    Elevi    Performante    Regulamente    Baza materiala    Colaborari    Publicatii    Alte structuri    


 


  COLEGIUL NAŢIONAL
INOCHENTIE MICU CLAIN
BLAJ

   Noutati - detalii
 Conferinta Nationala a Colegiilor si Liceelor Pedagogice din Romania editia 2017

postat la data de:  29.03.2017

Conferinta Nationala a Colegiilor

si Liceelor Pedagogice din Romania – editia 2017

 

In societatea contemporana, vocatia de dascal este una de exceptie. A impartasi din cunostintele si din entuziasmul tau, a deschide noi orizonturi si a insufla dorul de carte unor invatacei nu poate fi decat ceva exceptional. Avem convingerea ca profesia de dascal nu poate fi decat apreciata, reanalizata si asezata pe un piedestal in ierarhia valorilor actuale ale societatii contemporane. deoarece, dincolo de transferul de informatii, cadrele didactice au un rol important si in modelarea personalitatii generatiilor tinere, cu profunde implicatii in prezent si in viitor.

In acest sens, Asociatia Nationala a Colegiilor si Liceelor Pedagogice a organizat, la Predeal, in perioada 23-26 martie 2017, Conferinta Nationala a Colegiilor si Liceelor Pedagogice, cu tema ,,Formarea initiala a invatatorilor si educatoarelor – o prioritate nationala actualizata”. La eveniment au participat delegatii ale Colegiilor si Liceelor Pedagogice din Romania, invitati din partea M.E.N. (prof. dr. Anca Denisa Petrache si conf. univ. Vasile Timis), precum si presedintele de onoare al Asociatiei Nationale a Colegiilor si Liceelor Pedagogice (ANCLP), d-na senator, prof. univ. Ecaterina Andronescu.

Cei prezenti au desfasurat activitati pe ateliere, cu scopul fundamentarii Regulamentului de organizare si functionare a colegiilor si liceelor pedagogice din Romania (ROFCLPR). A fost prezentat raportul de activitate si proiectele pentru anul 2017, sub coordonarea presedintelui asociatiei, prof. dr. Mircea Bertea.

Delegatia Colegiul National ,,Inochentie Micu Clain” Blaj, membru al ANCLP, a fost  reprezentata de: prof. Iuliana Sarlea si prof. inv. presc. Eugenia Cimpian. Invatamantul pedagogic blajean are o veche traditie, fiind cunoscut si apreciat de la deschiderea primei Scoli Normale de fete din 15 octombrie 1924. 


In final, ne dorim ca elevii de la profilul pedagogic al Colegiului National ,,Inochentie Micu Clain”, director, prof. Ioan Tomoiaga,  sa cinsteasca aceasta profesiune de suflet si sa devina dascali cu viziune, bine pregatiti, capabili sa aduca modificari si schimbari in functie de standardele UE si de cerintele actuale ale societatii contemporane.

 

Purtator de cuvant al colegiului,

Prof. dr. Claudia Oancea-Raica

  La acest anunt nu exista fisiere atasate pentru descarcare!
  
  
  
  

|Harta site|    |Contact|   |Galerie foto|   |Link-uri utile|    |Informatii website|

               

  Copyright 2008  - I.M. Clain Blaj  -  Toate drepturile rezervate