Total vizitatori  022309  

Home    IMC   Blaj   Conducerea    Personal    Elevi    Performante    Regulamente    Baza materiala    Colaborari    Publicatii    Alte structuri    


 


  COLEGIUL NAŢIONAL
INOCHENTIE MICU CLAIN
BLAJ

   Noutati - detalii
 ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI SARBATORITA LA COLEGIUL NATIONAL ,,I. M. CLAIN” BLAJ

postat la data de:  09.10.2017

ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI SARBATORITA LA

COLEGIUL NATIONAL ,,I. M. CLAIN” BLAJ

 

Sarbatorirea Zilei Mondiale a Educatiei pe data de 5 octombrie ne aminteste, in fiecare an, pe de o parte ca o educatie de calitate reprezinta cheia succesului in vederea unei reusite profesionale, iar pe de alta parte evidentiaza rolul dascalului care indeplineste o profesiune nobila, aceea de a forma si modela personalitatile tinerelor generatii prin si pentru Educatie.

Din initiativa domnului director, prof. I. Tomoiaga, aceasta zi importanta a fost marcata la Colegiul National ,,I. M. Clain” Blaj printr-o frumoasa si emotionanta intrunire a cadrelor didactice, a personalului auxiliar si a dascalilor pensionari care au activat in aceasta prestigioasa unitate de invatamant.

Cuvantul de deschidere i-a revenit domnului director care a evidentiat insemnatatea dascalului in societatea prezentului, parafrazand cugetarea lui Aristotel ,,Radacinile educatiei sunt amare, dar fructele sale sunt dulci.” Apoi a prezentat si mesajul din partea ISJ Alba, al Inspectorului Scolar General, prof Marcela Daramus, prin care sunt aduse calde multumiri  ,,tuturor celor ce trudesc cu ambitie pe fagasul cultivarii semintei de Adevar si Frumos, Bine si Sacru, Cinste si Demnitate”. Domnia Sa si-a exprimat recunostinta fata de toate cadrele didactice ,,fauritori de sentimente si de caractere, semanatori de lumina in suflete”, urandu-le prosperitate si maiestrie in activitatea didactica.

Printre invitatii speciali s-a aflat domnul prof. univ. dr. Ion Buzasi, director al colegiului blajean in perioada 1997-2001, care a tinut un discurs despre importanta Educatiei in societatea contemporana, insistand asupra ideii ca ,,Instructie fara Educatie nu se poate!” De asemenea, doamna viceprimar, prof. Livia Muresan a fost onorata sa prezinte cu ocazia Zilei Mondiale a Educatiei un mesaj din partea primarului municipiului Blaj, ec. Gheorghe Valentin Rotar si a Consiliului Local Blaj, amintind ca intotdeauna educatia va fi o prioritate pentru comunitatea locala. In continuare, spre incantarea celor prezenti, tanara si talentata profesoara Alexandra Bacila a sustinut un recital de muzica populara cu melodii culese din satul sau natal de pe Valea Tarnavelor, Tauni,  fiind rasplatita cu indelungi aplauze.

In mod inspirat, la final a avut loc o prezentare de  carte ,,Anuarul Liceului de Baieti Greco-Catolic din Blaj 1853-1945”, autori Ana Tatai si Cornel Tatai-Balta. Doamna prof. Ana Tatai a oferit date importante despre modalitatile in care a fost fructificat anuarul liceului blajean de-a lungul timpului, insistand asupra importantei scolilor din Mica Roma. De asemenea, a precizat ca partea de cercetare istorica este, cu siguranta, rodul muncii sotului, aceasta fiind interesata mai mult de aspectele care planul de invatamant si activitatea personalului didactic.

Incheiem prin a transmite un sincer ,,La multi ani!” tuturor cadrelor didactice, adevarati deschizatori de drumuri si de idealuri care au oferit generatiilor de elevi lumina stiintei si increderea in educatie. Fie ca  rezultatele si asteptarile dumneavoastra din cadrul procesului instructive-educativ sa fie pe masura daruirii, profesionalismului si implicarii dumneavoastra!

 

Claudia OANCEA-RAICA 

 

  La acest anunt nu exista fisiere atasate pentru descarcare!
  
  
  
  

|Harta site|    |Contact|   |Galerie foto|   |Link-uri utile|    |Informatii website|

               

 © Copyright 2008  - I.M. Clain Blaj  -  Toate drepturile rezervate